Categorieën
Fantasy Grenen

Big Boy

Big Boy is een flatbow gemaakt van grenen en is de eerste boog die ik heb gemaakt voor mijn zoon Sander. Het hout is kersen gelakt voor een mooi oranje uiterlijk. Deze boog boog is is 63″ lang en heeft een trekgewicht van 18lbs op 25″.


De boog is gemaakt naar een ontwerp van Jan van der Veen. Klik hier voor de bouwtekening. Ik heb een grenen lat gebruikt van de Gamma. Deze is 5,5 cm breed en 18mm dik. De lat is uitgezocht, zodat de nerf aan de zijkanten en op de rug nergens uit de draad loopt. De boog was bedoeld om 72″ lang te worden, maar bij het tilleren brak een punt af.

Big Boy is niet te koop, hij is van Sander 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s