Categorieën
Fantasy Grenen

Little Big Boy

Little Big Boy is een flatbow gemaakt van grenen met een vuren handvat. Het hout is kersen gelakt voor een mooi oranje uiterlijk. Deze jeugdboog boog is 55″ lang en heeft een trekgewicht van 15lbs op 24″.


De boog is gemaakt voor mijn achterneefje Robin naar een ontwerp van Jan van der Veen. Klik hier voor de bouwtekening. Ik heb een grenen deklat gebruikt van de Gamma. Deze is 4 cm breed en 8 mm dik. De lat is zo uitgezocht dat de nerf aan de zijkanten en op de rug nergens uit het oppervlak wegloopt. Wel even zoeken, maar soms zitten ze ertussen!

Ik dacht dat ik dit boogje wel even kon inschieten op een paar lagen dik karton, maar zelfs met botte pijlpunten schoot ik er dwars doorheen met een mooie deuk in de garagedeur als gevolg. Niet zonder begeleiding mee spelen dus..

Little Big Boy is niet te koop, hij is van Robin 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s