Over TBows

Het vaste team van TBows bestaat uit Ton Bus en Frank Korver. Ton richt zich vooral op het maken van bogen en Frank is vooral bezig met pijlen. Naast Ton en Frank zijn er nog vele anderen die meehelpen met het verzamelen van bogenhout en met specialistisch werk zoals het maken van pezen, pijlpunten, lijm, enz. Ton en Frank stellen zich hieronder even voor:

Ton

Ton Bus
Ton Bus

Mijn naam is Ton Bus, geboren op 25 april 1962, dus reken maar uit. Getrouwd met mijn vriendin Monique en vader van Sander, 16 jaar. Veel van mijn vrije tijd besteed ik aan het maken van traditionele en historische handbogen.

Tijdens een mooie zomer vertelde ik Sander dat ik, toen ik zo oud was als hij, van bamboestokken bogen maakte met mijn beste vriend. We gingen meteen naar de bouwmarkt en aan de slag.

Vanaf hier sloeg de houtkoorts flink toe en heb ik vele, vele uren besteed aan kennis opdoen uit boeken, op websites, in musea, bij andere bogenbouwers en met zelf uitzoeken en uitproberen. Dit met vele mooie bogen als gevolg, die trots bij mij thuis aan de wand hangen of in handen zijn van vele schutters in binnenland en buitenland.

Natuurlijk schiet ik ook, maar dit kwam pas na het bogen maken. Ik heb leren schieten bij HBV Target in Aalsmeer en ik ben nu lid bij HBS Almere. Hier worden alle bogen ingeschoten, voordat ze hun uiteindelijke afwerking krijgen. Ook ben ik een tijdje lid geweest van de Dutch Warbow Society.

Frank

Frank Korver
Frank Korver

Ik ben Frank Korver, geboren op 13 april 1965, dus ja, ik ben wat jonger dan Ton. Ik woon bijna 20 jaar in Almere samen met mijn vriendin Sandra.

Ik ben iemand die graag van een uitdaging houdt en daarom altijd op zoek is naar nieuwe hobby. Na modelbouw, vliegers bouwen en slotracen kwam ik terecht bij leer en houtbewerken. Toen ik op een gegeven moment bij een goede kennis een handboog mocht uitproberen, zag ik wederom een uitdaging. Wat als je dat nu eens zelf kon bouwen, eens kijken wat het internet daarover zegt.

Na wat omzwervingen kwam ik via een advertentie op marktplaats bij Ton terecht en gezien het feit dat hij op nog geen 5 minuten fietsen woont, was het contact snel gelegd. Na het succes van mijn eerste boog was er wederom een nieuw hobby toegevoegd aan het rijtje.

Dat brengt me nog even terug bij mijn eerste boog, ook van bamboe, daar zijn de herinneren nog steeds zichtbaar in mijn hand. Zes hechtingen kwamen er aan te pas om de twee stanleymes sneetjes weer te dichten.